maandag 1 november 2010

Soep van de week

Het is weer tijd voor een lekker soepje!

Ik ben al mijn hele leven gek op blauwschimmelkaas. Volgens een tante van mij was dat al zo toen ik 4 was. Niet direct de meest voor de hand liggende keuze voor een peuter, maar ik smulde ervan! Dat is nooit veranderd, en daarom maak ik graag deze soep met gorgonzola erin!


Broccoli-gorgonzolasoep

- Bouillon van een blokje of uit een pot
- Paar aardappels
- Flinke stronk broccoli
- Flink stuk gorgonzola
- Gemalen chilipeper (uit zo'n molentje of uit de vijzel)

Schil de aardappelsen kook ze in de bouillon. Snijd de broccoli in stukjes en doe die erbij. Als ze gaar zijn pureren met de staafmixer. Dan een flink stuk gorgonzola (of Magor als je van wat minder sterk houdt) erin laten smelten. Afmaken met wat gemalen chilipepers.

Wederom; niet moeilijk, wel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten