Deze week (hij is nog niet om...) een pittig aziatisch getint soepje voor een zonnig gevoel tijdens koude dagen!
Nodig:
Visfilet (meerval, tilapia of andere enigszins stevige witvis)
Rode peper
Uitje
Knofook
Zoute sojasaus
Verse koriander
Ei
Groente- of visbouillon
Stengel citroengras
Stukje in plakjes gesneden gemberwortel
Pakje of blikje kokosmelk
Paksoy
Oesterzwammen
Cherrytomaatjes
Evt. wat rijstmie
Sambal brandal
Limoensap
Meng de ingredienten uit het lijstje tot en met het ei in de keukenmachine tot een pasta. Deze mag nog wat structuur hebben. Zet intussen een pan op met daarin de bouillon en erin een gekneusde stengel citroengras en plakjes gemberwortel.
Als dit kookt, vorm dan tussen 2 lepels "balletjes" van de vispuree en laat deze in de bouillon vallen. Snij daarna de groenten fijn en laat ze in de soep beetgaar worden. Ook andere groentencombinaties werken trouwens prima, zoals bijvoorbeeld lente-ui of bleekselderij of paprika. Voeg evt. de mie toe.
Breng de soep uiteindelijk op smaak met kokosmelk, sambal, limoensap en sojasaus. Verwijder voor het serveren de citroengras en gemberstukken.
Damn, ik krijg er trek van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten