maandag 25 oktober 2010

Soep

Nu de dagen korter en kouder worden, krijg ik steeds vaker zin om een lekkere pan soep te maken! Soep is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten. Veel variatie mogelijk, niet moeilijk, je kunt er goed restjes in verwerken en wat over is, is de volgende dag een welkome lunchaanvulling.
Maar het belangrijkste vind ikzelf het warme, nostalgische, troostende gevoel wat een kop verse soep me geeft. Heerlijk, na een lange dag je handen om zo’n dampende kop heen! Instant-gelukzaligheid.
Nou kan ik hier wel een enorm soep-promotie-verhaal gaan houden (en geloof me, dat lukt me makkelijk!), maar sommige dingen moet je gewoon zelf ervaren. Daarom zal ik vanaf nu elke week een lekker soep-recept hier plaatsen. Ik ben trouwens een nogal “intuïtieve” kok, dus hoeveelheden mogen jullie zelf bedenken. Soep mislukt niet snel, dus gewoon je gezonde verstand gebruiken en tussendoor proeven…..
Ik begin met een lekker herfstig vega-soepje;

Pompoensoep
1 kleine pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook (of meer, of minder)
Korianderzaadjes (1 eetlepel ofzo)
Bouillonpoeder naar smaak
Harissa (soort Marokkaanse sambal, te koop bij de goede super)
Munt
Feta (pakje van 200 gram)
Room

Pompoen slachten en in stukjes snijden. Ui in stukken snijden en knoflook pellen. Dit alles in bouillon koken tot de groenten zacht zijn. Voeg korianderzaad toe. Dan met de staafmixer pureren tot het glad is. Breng het geheel lekker pittig op smaak met harissa. Voeg gehakte munt en in blokjes gesneden feta toe en laat dit heel even meewarmen. Opdienen met een scheut room erdoor. Tis niet moeilijk, wel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten